c_300_250_16777215_10_images_9411_82010198-70606017.jpg

ترکمن سسی-موزه مردم شناسی شهر مرزی گمیشان در شمال غرب استان گلستان، گردشگران و میهمانان نوروزی را به مرور فرهنگ، هنر و آداب و سنن ترکمن های ساکن در این استان فرا می خواند.


به گزارش خبرنگار ترکمن سسی به نقل از ایرنا، در مرکز شهر گمیش تپه در یک بنای قدیمی معروف به ساختمان گوکلانی موزه مردم شناسی گمیشان واقع شده است، بنای این موزه که قدمت آن به دوره پهلوی اول می رسد در میانه بافت سنتی و زیبای شهرستان گمیشان نگاه هر گردشگری را به خود جلب می کند.
مالکیت این بنا در اختیار شهرداری گمیش تپه بوده که پس از هزینه ای بالغ بر سه میلیارد ریال در سال 89 به مدیریت میراث فرهنگی استان گلستان محول شد.
ساکنین گمیشان را بیشتر هموطنان ترکمن تشکیل می دهند، این قوم دارای توانمندی خاصی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی هستند، این موزه مردم شناسی گنجینه ای شگرف از آثار صنایع دستی و فرهنگ قوم ترکمن بوده که در حفظ اصالت آداب و سنن این قوم و معرفی بیشتر آن موثر بوده و نیز آماده خدمت رسانی به علاقه مندان به تاریخ است.
موزه مردم شناسی گمیشان پس از عملیات مرمت بنا و تجهیز با کاربری موزه ای در بهمن سال 89 در خیابان امام خمینی (ره) شهر گمیش تپه مرکز شهرستان گمیشان مورد بهره برداری قرار گرفت.
در این خصوص تعطیلات نوروزی فرصت مغتنمی است تا گردشگران و مسافرانی که خطه سرسبز گلستان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کرده اند از این موزه که از فرهنگ و تاریخ مردم این منطقه سخن می گوید، بازدید کنند.
موزه گمیشان از بخش های مختلف تشکیل شده و به معرفی ویژگی های قوم ترکمن در قالب یک خانواده ترکمن، بافندگی همچون قالی بافی، نمد مالی و گلیم بافی، سوزندوزی، ساخت زیورآلات سنتی و حصیر بافی و مشاغل بومی و آیین های سنتی می پردازد.
همچنین بخش دیگر موزه، کارگاه های آموزشی است که با هدف حفظ و احیای صنایع دستی مردم ترکمن فعال است.
زلیخا قرنجیک رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گمیشان در گفتگو با خبرتگار ایرنا ساعات بازدید از این موزه را 9 صبح تا 19 عصر اعلام کرد.
وی همچنین میزان بازدید گردشگران از این موزه را در تعطیلات نوروز امسال مطلوب ارزیابی کرد.
قرنجیک از برپایی بازارچه صنایع دستی ترکمن در حاشیه این موزه خبر داد و اظهار داشت: علاقه مندان می توانند با مراجعه به این بازارچه روسری و چارقدهای ترکمنی ، قالیچه ، نمد و سایر صنایع دستی این منطقه را به عنوان سوغات خریداری کنند.
وی نرخ بلیت و ورود یه موزه را در سال جاری بیست هزار ریال عنوان کرد.
قرنجیک افزود: در تعطیلات نوروز امسال شاهد استقبال خوب گردشگران و مسافران از سایر اماکن تاریخی و گردشگری شهرستان گمیشان نیز هستیم.
شهرستان گمیشان با افزون بر 45کیلومتر فاصله با گرگان و حدود 67هزار نفر جمعیت در در کناره شرقی دریای خزر واقع است.
گمیشان در سال 88 از شهرستان ترکمن جدا شد، مرکز این شهرستان گمیش تپه است و نام محلی آن کمیش دپه از واژه ترکمنی کُمیش دَفه گرفته شده و به معنی «تپه نقره ای» است.
این شهرستان در قسمت شمال غرب استان گلستان واقع شده و از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان ترکمن، از شرق به شهرستان آق قلا و از غرب به کناره شرقی دریای خزر محدود می شود.
براساس تقسیمات اداری و کشوری این شهرستان از دو بخش مرکزی و گل دشت و دو شهر گمیشان و سیمین شهربه همراه 4 دهستان و 30 روستا تشکیل شده است.
از نظر ناهمواری ها این شهرستان به صورت جلگه ای می باشد، این ناحیه ارتفاع کمتر از 100 متری را شامل می شود و از نظر اقلیمی در تابستان آب و هوای گرم و مرطوب و در فصل سرد دارای آب و هوای سرد و ملایم می باشد.
از جمله مناطق گردشگری و باستانی این شهرستان می توان تالاب بین المللی گمیشان، گل افشان نفت لیجه، بافت قدیم شهر گمیشان، موزه مردم شناسی، دیوار تاریخی گرگان، قیزلر قلعه و تپه قارن یارق را نام برد، علاوه بر آن نوار ساحلی زیبای خزر و دشت وسیع آن در توسعه بحث گردشگری و صنعت توریسم مؤثر می باشد.
همچنین آداب و رسوم و حتی نوع خاص لباس پوشیدن مردم بومی منطقه و مهمتر از همه امنیت و مهمان نوازی از جمله جاذبه های این شهر مرزی استان گلستان است.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران افزون بر یک میلیون و 850 هزار نفر جمعیت دارد و به عنوان نگارستان اقوام ایران زمین شناخته می شود.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر