ترکمن سسی - عبدالرسول جوادی بالاجاده- انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ، پس از فرآیند ثبت نام ، تأیید صلاحیت ، تبلیغات انتخابی ۶ نامزد و ارائه برنامهها و بیان گفتمانها از دیدگاهها وارد مرحله جدیدی به عنوان " مرحله انتخاب " شده است .
اگرچه غم و فقدان رئیس جمهور شهید با عنوان « خادم جمهور شهید » به بزرگی خدمات و مردمی بودن آیت الله رئیسی در فضای کشور سایه گستر است و تابلوی برجستهای از شاخصهای انتخاب را مردم به بلندای آسمان 5/3 سال خدمت بیمنت و تفسیر درست و عملی مردمی بودن را با همه مشکلات پیش رو در مقابل چشمان مردم ایران قرار داد و به یقین ارزیابی و تعیین شاخصهای رئیس دولت چهاردهم از گلواژههای « خدمت ، برای مردم و با مردم » برگرفته از رفتارهای سیاسی و عملگرایی رئیس جمهور شهید خواهد بود در این فضای رقابتی به تحلیل شعارهای نامزدهای انتخابات دولت چهاردهم و گرایشات و انتظارات مردم را مورد واکاوی و تحلیل قرار میدهیم .
در نگاه اجمالی به شعارهای انتخاباتی نامزدها این گونه برمیآید که تشنگی کشور را نامزدها به خدمت میدانند و برای این واژه گفتمان سازی دارند .
✓ دکتر قاضیزاده ، با نگرش اصولگرایی شعار دولت آینده را دولت مردم و خانواده و تقویت مسائل اجتماعی و فرهنگی و تحکیم بنیان خانواده ها و رفاه نسبی نام نهاد .
✓ دکتر جلیلی ، از جبهه پایداری و اصولگرا هم « یک جهان فرصت یک ایران جهش و هر ایرانی یک نقش باشکوه » را برای دولت خود انتخاب کرد و اعتقاد دارد فرصتهای بسیاری در کشور و جهان برای رشد و پیشرفت ایران وجود دارد که هر ایرانی میتواند نقش مؤثری در این فرصتها و جهش کشور ایجاد کند .
✓ دکتر پورمحمّدی ، از شورای وحدت و اصولگرا هم دولت قرار ، عدالت در ثروت و قدرت را دغدغه های زیرساختی دولت خود یاد کردند .
✓ دکتر پزشکیان ، از جریان اصلاح طلب واژه ای برای ایران را برای دولت خود برگزید و مورد حمایت بسیاری از جریانهای ایران دولت در داخل و خارج از کشور واقع شد .
✓ دکتر قالیباف ، شعار خدمت و پیشرفت را در اولویت امور دولت آینده خود قرار داده است .
✓ دکتر زاکانی ، از جریان اصولگرایی هم دولت خدمت را برگزیده است .
آنچه که بدست می آید این است که کشور به یک جریان و رویکرد خدمتی که دارای ابعادی از تقویت و بهبود اوضاع اقتصادی و معیشیتی نیاز دارد تا در کنار همه امور مناسبات بین المللی و رشد تولید و ... با اهمّیت به اوضاع اقتصادی داخلی و بهبود معیشیتی مردم و جامعه را با اولویت ویژه در دولت آینده ، مورد توجّه قرار گرفته باشد لیکن برای رسیدن به شعارهای نامزدها توجّه و نگاه مردم به پیشینه ، عملکرد و ارزیابی آنان از مدیریتها و مسئولیتهای نامردهاست .
ملاکها و شاخص های انتخاب را عملکرد نامزدها برمی شمارند که به چه میزان در مسئولیتها برنامه محور و عملگرا بودند .
شهادت رئیس جمهور شهید ، نگاهی جدید به خدمت را برای مردم باز کرد . نیاز جامعه به رئیس جمهور مردمی که درد آشنا همراه و دغدغه مند برای پیگیری و رفع موانع در خدمت رسانی و در متن جامعه و با مردم باشد را بیان عملی کرد .
از این سو موج سواری نامزدهای انتخاباتی هم بر همین موج خدمت در این دوره از انتخابات شده است تا با بیان واژه ها و شعارهایی از جنس مردمی و با نگاهی خدمتی و اقتصاد محور در صدد حزب مشارکت همراهی بخشی از جامعه به سمت و سوی خود می باشند .
آنچه که این روزها در جامعه بیشتر به آن توجّه می شود بررسی عملکردها با توجّه به مسئولیتهای نامزدها در حوزه های مختلف در گذشته است می باشد که کدام نامزد بیشتر شرایط مدیریت اجرایی کشور را دارا می باشد و به چه میزان در زمان مدیریت های قبیل خود به شعارها پایبند و عملگرا بودند و نشانه هایی از مردمی بودن و دغدغه مند بودن برای رفع مشکلات مردم را در امور مسئولیتی خود داشته و دارد لذا آنچه که شعارها را معنی می کند و تجلی می بخشد گذشته و عملکرد نامزدهاست که به چشم مردم خواهد آمد .
بهتر آن است تا نامزدها به تبیین برنامه ها ، رویکردها و سوابق خدمتی که نشانه هایی از عملگرایی به شعارها را داشته باشد برای مردم کشور و معرفی نمایند تا در ارزیابی انتخاب توجّه مردم را به خود جلب نماید .
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.