ترکمن سسی : نورمحمد مرادی - امروز زن و مرد و کودک جرگلان با آه و ناله و هجران با یار دیرین خود وداع می گوید.
امروز مردی از جنس ایمان و ایثار و انسانیت که بسان چراغ هدایت گری بود به یکباره خاموش می شود و در تربت زادگاهش گمیشان آرام میگیرد.
امروز گویی که از جاده های هموار به سنگلاخی سخت فرو غلطیده ایم.
در ارتباط با درگذشت دکتر عبدالجلیل غیادی همراه میشویم با نظرات چند تن از دوستان و همکاران مرحوم که مراوده تنگاتنگی با وی داشته و از ضایعه فقدان وی میگویند.
حاج آخوند سرفراز یار دیرین مرحوم دکتر غیادی ضایعه از دست دادن دانشمندی مانند مرحوم دکتر غیادی را جبران ناپذیر دانسته و وی را شخصیتی محکم، متین، با برنامه، دلسوز، مهربان، مردم دار، دوست دار هم نوع، و عاشق خدمت به خلق الله در طول حیاتش میداند.
خداوردی دهش از فرهنگیان خوشنام و اهل سیاست جرگلان، مرحوم غیادی را پزشکی انسان دوست می داند که تمام زندگی و خانواده اش را وقف جرگلان مینماید. درب منزلش را همواره گشاده و ایشان را مصداق بارز جمله ابوالحسن خرقانی میداند که سفره نانش برای همه گشوده بود. علاوه بر طبابت حفظ اسب و فرش و ابریشم را در منطقه از شاهکار های ایشان می داند. علیرغم بی مهریهها به عنوان تعاونگر برتر انتخاب می شود. در ادامه از علاقه وافر دکتر به کودکان و تشکیل جلساتی برای کودکان میگوید. و از ایده تاسیس دانشگاه علمی کاربردی مرحوم سخن به میان می آورد که متاسفانه با مخالفت کوته فکران به سرانجام نمی رسد.
دکتر انصاری همکار و یار همیشگی دکتر غیادی که وی نیز از علاقمندان به فرهنگ و آیین ترکمن است درباره مرحوم دکتر غیادی چنین میگوید: دکتر غیادی دانشمندی بی مثال در احیا، حفظ و شناسایی فرهنگ و سنن اقوام ترکمن، بزرگمردی با سخاوت که اکثر هنرمندان هنرهای بومی و سنتی از راهنمایی های او بهره می گرفتند. حامی و مشوق واقعی موسیقیدانان و بخشی های ترکمن ایران به شمار می رفت. اغلب مستندسازان از شبکه های بین المللی که به منطقه جرگلان می آمدند از راهنمایی ها و اطلاعات ایشان بهره می بردند.
امیر دریادار وفادار از دوستان صمیمی دکتر غیادی درباره مرحوم میگوید: در اوج بیماری ویروس کرونا در کنار مردم نجیب جرگلان با کمترین امکانات پزشکی و درمانی حضور مستمر داشت و سرانجام جسم پاکش دنیای بی مقدار را ترک کرد. هم وطنان عزیزم پشتیبانی بی نظیر را از دست دادند. از خدمات ارزنده و انسان دوستانه آن زنده یاد کتاب ها باید نوشت و فیلم ها باید ساخت.
دکتر محمد امین افشین رئیس اداره شوراها و کمیسیونهای پزشکی تامین اجتماعی خراسان شمالی مرحوم دکتر غیادی را شخصیت تکرار نشدنی دانسته از تلاش های این مرد بزرگ در حوزه های درمان، فرهنگ، اقتصاد و احیای اصالت اصیل ترکمن قدردانی نموده و میستاید. وی می گوید همه ما ترکمنهای منطقه یتیم شدیم و حامی دلسوزی را از دست دادیم.
خانم صاحب جمال رحیمی تنها بانوی خبرنگار ترکمن خراسان شمالی که بقا و ادامه فعالیت خود در این حوزه را مدیون دکتر میداند اذعان دارد به معنای واقعی کلمه یتیم شدیم. وی از برنامهها و آمال و آرزوهای تحقق نیافته برای منطقه که اغلب آنها از چشمههای فیاض اندیشه دکتر غیادی جاری می شد می گوید و با چشمانی اشک آلود افسوس هزار راه نرفته بادکتر را میخورد.
محمد اسفندیاری کارمند تامین اجتماعی و از فعالین سیاسی و اجتماعی استان، باابراز تاسف از درگذشت دکتر غیادی وی را مدیری میداند که خلا مدیریتی مدیران ناکارآمد را پر میکرد.
او را صاحب ایده و برنامه هایی می داند که متاسفانه به اغلب آنها جامه عمل پوشانده نشد. ایدهها و برنامههای ارائه شده از جانب دکتر در چهارشنبه های توسعه استان را بی نظیر می خواند که اغلب مدیران را شگفت زده می کرد.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.