ترکمن سسی - مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان گفت :بیش از 55 درصد کسانی که در آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای شرکت کردهاند صاحب شغل پایدار شدهاند.
به گزارش خبرنگار ترکمن سسی ، حمزه گرایلو در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان به مناسبت هفته ملی مهارت در گرگان گفت: در هفته ملی مهارت 350 برنامه در قالب 73 عنوان پیش بینی شده است که در شهرستانهای مختلف برگزار می شود.
وی با اشاره به برگزاری مسابقه مهارتی ویژه دانشجویان، در این ایام افزود: دیدار با خانواده معظم شهدا، برگزاری مسابقه تیترنویسی مهارت ویژه خبرنگاران، مسابقه عکس مهارتی مادران کارآفرین با رویکرد کارآفرینان فردا، جشن خانواده بزرگ فنی و حرفهای استان، برپایی جشنواره مهارت، مسابقات مختلف آشپزی و طبخ آبزیان، افتتاح آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در 14 شهرستان، طرح تنظیم موتور رایگان خودرو در مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی در گنبدکاووس، مینودشت و گرگان، افتتاح آموزشگاه های آزاد در شهرستان ها، راه اندازی مرکز مدیریت مشاوره مهارتی در دانشگاه جامع گلستان، برگزاری انتخاب شورای مربیان از جمله برنامه های شاخص گرامیداشت هفته ملی مهارت در گلستان است.
870 دوره آموزشی فنی و حرفهای در گلستان برگزار شد
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان در ادامه گفت: در سه ماهه اول امسال 870 دوره آموزشی فنی و حرفهای در 318 حرفه در قالب 7هزار و 194 نفر دوره و 791 هزار و 349 نفر ساعت آموزش دیدند.
گرایلو با بیان اینکه، یک هزار و 258 دوره آموزشی در یکصد و 84 حرفه در بخش خصوصی فنی و حرفه ای گلستان برگزار شد، افزود: در این دورهها 4 هزار و 814 نفر دوره در 831 هزار و 62 نفر ساعت آموزش دیدند.
وی با اشاره به اینکه، در گلستان 18 مرکز آموزش فنی و حرفه ای با 118 کارگاه برای آموزش و ایجاد فرصت های شغلی در 14 شهرستان استان زیر نظر این اداره کل فعالیت دارد، افزود: همچنین 500 موسسه خصوصی در مهارتآموزی به فنیوحرفهای کمک میکنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان افزود: در سه ماه نخست امسال دو هزار و 128 تعداد دوره با 512 تعداد حرفه و شرکت 12 هزار نفر و یک میلیون و 622 هزار نفر ساعت آموزش در مراکز آموزشگاه های بخش خصوصی و دولتی استان برگزار شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر است.
مهارت آموزی راه حل رفع مشکل بیکاری
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه، بیش از 44 درصد مراجعه کنندگان ازفارغ التحصیلان دانشگاه ها هستند، گفت: بیش از 55 درصد کسانی که در آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای شرکت کردهاند صاحب شغل پایدار شدهاند.
گرایلو با تاکید براینکه، آموزشها به سمت مهارت آموزی برود تا مشکل بیکاری حل شود، گفت: کسانی که فارغ التحصیل دانشگاه هستند و یا استاد ماهر به شمار میروند در طرح سام بهکارگیری میشوند و بیش از 30 هزار نفر در این طرح پس از آموزش به عنوان مربی بهکارگیری خواهند شد.
اجرای طرح «کهاد» و «نخلستان»
حمزه گرایلو در ادامه با بیان اینکه، در حال پیگیری اجرای طرح «کهاد» و «نخلستان» را در استان هستیم، گفت: در طرح کهاد کسانی که دانشجو هستند و در دانشگاه تحصیل میکنند، مهارتهای متناسب با مدرک تحصیلی را توسط فنی و حرفهای در خود دانشگاه آموزش میبیند و با اجرای طرح کهاد تلاش میکنیم که دانشجویان آموزشهای مرتبط با مهارت خود را فرا بگیرند.
وی با اشاره به اینکه، در طرح نخلستان برای فارغ التحصیلان بر مبنای آموزشهای آیتی برنامه داریم افزود: در سالجاری 5 هزار و 300 نفر از دانشجویان دانشگاه گلستان را در طرح نخلستان ساماندهی میکنیم.
تدوین سند مهارتی گلستان
حمزه گرایلو در ادامه با اشاره به تدوین سند مهارتی استان گفت: سند مهارتی استان براساس نیاز و تحقق شعار سال با رویکرد دانش بنیان نوشته شده و این برنامه راهبردی در دست اجرا است.
وی بیان کرد: در تدوین سند مهارتی استان علاوه بر همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دانشگاه فنی و حرفه ای، از مشاور تدوین برنامه راهبردی استانداری گلستان نیز استفاده شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان از راه اندازی مرکز مهارت نوین بر پایه نیاز گلستان تا پایان شهریورماه در مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران گرگان خبرداد و گفت: این طرح با همکاری پارک علم و فناوری و سرمایه گذاری سازمان فنی و حرفه ای کشور عملیاتی خواهد شد.
بهره برداری از مرکز تربیت مربی و تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه ای
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ره آورد سفر استانی دولت سیزدهم گفت: دولت سیزدهم در سفر استانی اسفندماه سال 1400 به گلستان ره آورد خوبی برای این اداره کل داشته که نشانه آن سرمایه گذاری 490 میلیارد ریالی است.
گرایلو افزود: از این اعتبار مصوب، 300 میلیارد ریال برای بهره برداری از مرکز تربیت مربی بر مبنای آموزش های تخصصی در حوزه دامپروری استان در " نی تپه " خان ببین، راه اندازی مرکز خواهران و تهیه تجهیزات روز برای مراکز آموزش فنی و حرفه ای در شهرستان های استان در نظر گرفته شده است.
آموزش نزدیک به 5 هزار گلستانی در مراکز آزاد فنیوحرفهای
رئیس انجمن صنفی کانون آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای گلستان نیز در این نشست گفت: 4 هزار و 814 نفر در سه ماه نخست سال در مراکز آموزش فنیو حرفه ای بخش خصوصی آموزش دیدند.
عبدالوهاب جرجانی افزود: 731هزار نفر ساعت در این بازده زمانی در 194 حرفه در بخش خصوصی انجام شده است.
وی با بیان اینکه، 626 آموزشگاه فنی و حرفه ای در بخش خصوصی داریم که 511 مورد آن در استان فعال هستند، افزود: این آموزشگاهها در 300 مهارت فعالیت دارند و اصحاب رسانه میتوانند مبلغ آموزشهای فنیو حرفه ای باشند.
جرجانی با اشاره به اینکه، 4 هزار و 814 نفر در سه ماه نخست سال در مراکز آموزش فنیو حرفه ای بخش خصوصی آموزش دیدند، گفت: انتظار میرود جامعه برای مهارت آموزی به مرجع اصلی خود یعنی فنیوحرفه ای و آموزشگاههای آن مراجعه کنند.
بازدید خبرنگاران از مراکز فنی و حرفه ای گلستان
گفتنی است، به مناسبت هفته ملی مهارت، خبرنگاران رسانه های استان گلستان از کارگاه های آموزشی قلم زنی، سفالگری، طراحی و نقاشی روی پارچه در مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران گرگان بازدید کردند.
خبرنگار : سونا جرجانی
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.