ترکمن سسی - حاج عبدالکریم آخوند جاور در آستانه ماه مبارک رمضان گفت : طبق شریعت اسلام، اساس آغاز ماه شریف رمضان به زمان رویت ماه در منطقه زندگی شما بستگی دارد.
به گزارش خبرنگار ترکمن سسی، امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس سخنان پیش از نماز جمعه این هفته را به توصیه هایی در خصوص ماه مبارک رمضان اختصاص داد و اظهار داشت: در واپسین روز ماه شعبان شایعات متعددی در خصوص شروع ماه رمضان در استان یا کشوری دیگر در جامعه به جریان می افت. طبق شریعت اسلام، اساس آغاز ماه شریف رمضان به زمان رویت ماه در منطقه زندگی شما بستگی دارد.
آخوند عبدالکریم جاور تصریح کرد: بر اساس این اصل شرعی، اگر در یک نقطه ای از جهان ماه رمضان رویت شد دلیل بر واجب شدن روزه برای شما نیست بلکه اصل، رویت ماه در منطقه خودمان است. چنانچه رویت هلال ماه به اثبات برسد توسط علما اعلام شده و آیین های ماه مبارک رمضان را به جای خواهیم آورد.
وی در ادامه اظهار داشت: همه تکالیف الهی و دینی تابع شرایط خاص هستند؛ نماز، ذکات، حج و روزه و غیره همه اینها عبادت محسوب می شوند برخی مثل نماز و روزه عبادت بدنی و برخی امثال ذکات و حج عبادات مالی اند. برخی از این عبادات روزانه و برخی ماهانه و برخی هم سالانه اند.
خطیب جمعه اهل سنت گنبدکاووس گفت: رمضان ماه صبر و بردباری و فرصتی دوباره به بندگان از سوی خدای رحمان است تا درون را با آب زلال دعا و نیایش پاک کنند. ماه رمضان ارزشمند ترین ماه سال است به طوری که لحظاتی عبادت در روز و شب های این ماه موجب خوشنودی خداوند و هفتاد برابر ثواب خواهد داشت. حتی نفس کشیدن و یا خوابیدن روزه دار اجری الهی داشته و چنانچه زیر دستان و نیازمندان را افطاری دهید خداوند پاداش آزادی یک بنده و آمرزش گناهان و بهشت را وعده داده است.
آخوند عبدالکریم جاور تصریح کرد: ماه رمضان ماه صبر بر دستورات و طاعت الهی است. ماهی است که خداوند روزی مومنان را می افزاید و به علت شرافت خاصی که دارد از سایر ماه ها و ایام سال برتر است و این ماهی است که آغاز آن رحمت ، میانه آن آمرزش و پایان آن برآورده شدن حاجات و آزادی از آتش است.
وی ضمن توصیه به مردم در گرفتن روزه و انجام کارهای خیر در ماه رمضان تصریح کرد: اگر به بهانه های مختلف در روز گرفتن کوتاهی کنید شریعت اسلام آن را نمی پذیرد مگر اینکه سالمند بوده و توان روزه گرفتن نداشته باشید و یا اینکه به دلایل بیماری های خاصی حقیقتا عاجز باشند.
خبرنگار : نورمحمد دانشمند
دیدگاهها