c_300_250_16777215_10_images_72381.jpg


ترکمن سسی - معمولا اواخر فصل تابستان که تقریبا پایان کار برداشت محصول هندوانه است در برخی روستاهای ترکمن صحرا دوشاب (توشاب) هندوانه تهیه می شود.



برای تهیه دوشاب (توشاب) ابتدا شیره و آب هندوانه جدا می شود و داخل دیگ به مدت چندین ساعت جوشانده می شود.

این کار نیاز به حوصله فراوانی دارد. وقتی شیره و آب هندوانه داخل دیگ حدود ده ساعت جوشید به تدریج مایع غلیظ و قهوه ای رنگی بدست می آید که دوشب ( توشاب) نامیده می شود و طعم و مزه مخصوصی دارد.  این محصول پر زحمت عموما سر سفره صبحانه یا عصرانه خانوارهای منطقه ترکمن صحرا همراه روغن دنبه گوسفندی صرف می شود.

در فرایند تهیه دوشاب (توشاب) تفاله ها و پوست هندوانه نیز دور ریخته نمی شود بلکه به مصرف خوراک دامی می رسد.

تهیه دوشاب (توشاب) در روستاهای نوار مرزی شمال استان گلستان در بخش مرزی داشلی برون شهرستان گنبدکاووس و در روستاهای شهرستان مراوه تپه مرسوم است.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر