There was a problem loading image 'images/223365.jpeg'
There was a problem loading image 'images/223365.jpeg'
مطلب انتقادی ذیل از طرف یکی از کاربران سایت ترکمن سسی برای ما ارسال شده است .
علمای ترکمن صحرا متاسفانه اکثرا عوام پسندوعوام زده می باشند و معلومات آکادمیک ندارند.
در اواخر قرن نوزدهم بعد ازشکست مسلمانان از روسیه تزاری،بحثی پیش آمد که مسلمانان را به دوگروه تقسیم نمود.یکی خواهان آشنایی و فراگیری علوم جدیدبود که این گروه را جدیدیسم(جدیدچیلیق)می گفتند.دیگری راه گذشتگان و آتا بابا را خواستار بودند که به قدیمیسم یا (قدیم چلیق )معروف بودند.
اکثر علمای ترکمن شاگردان قدیم چلیق هایی بودند که در بخارا وخیوه(خیوق)درس می خواندند.در ترکمن صحرا رسم براین است که متاسفانه فرزندانی که از نظر درسی ضعیف می باشند به حوزه می فرستند ودر هر روستایی یک حوزه وجود دارد وکمیت را فدای کیفیت نموده اند.چه بهتر بود که بعضی از حوزه ها را باهم ادغام میکردیم.
مثلا چرا در سیمین شهر سه حوزه در امچالی ،کتوک وقارقی وجود دارد وچندین حوزه درشهرهای گنبد و بندر ترکمن،ای ترکمن هایی که ادعای روشنفکری می کنید و دنبال انتخابات هستید به مسائل جامعه خود نیز نظری داشته باشید.
ترکمن سسی:کاربر گرامی بنظر ما شما در نظری که ارسال کردید خلط مبحث نمودید .اینکه علمای ما همیشه در پی حفظ میراث دینی گذشتگان ما بودند یک امر بدیهی است . اسم این را هر چی که می خواهید بگذارید .اما اینکه مطالب ارسالی تان را با عباراتی نامناسب در مورد علمای ما آغاز کردید جای نقد دارد .مطلبی که شما درباره فقدان تحصیلات آکادمیک دربین علمای ما گفتید برای امروز صدق نمی کند و در شرایط کنونی تعداد علمای ترکمن که هم تحصیلات حوزوی دارند هم به زینت سواد دانشگاهی آراشته شده اند کم نیست .
اما در مورد ضرورت تجمیع حوزه های علمیه ما و اینکه از توان موجود علمی در بین مدرسان حوزه های مختلف در مراکز تجمیع شده استفاده کنیم این را پیشنهاد خوبی می دانیم .اما این کارربطی به فعالان سیاسی و انتخاباتی ندارد اینکار را باید علمای بزرگوار ما با همفکری و مشورت با یکدیگر انجام دهند .در سالهای اخیر به درستی فعالان مذهبی ما تلاش کردند خود را در بازیهای سیاسی مرسوم وارد نکنند ،فعالان سیاسی هم تلاش کردند در مسائل مربوط به علما و حوزه های ما وارد نگردند .بنظر ما این رویه باعث حفظ حرمت متقابل شده است .
دیدگاهها