c_300_250_16777215_10_images_01665445.jpg

ترکمن سسی: چند سالی است که بر اساس برخی از بررسی های کارشناسی، طرح خودگردانی شهرداریها در دستور کار دولت و وزارت کشور قرار گرفته است .

بر اساس این طرح دولت در جهت اجرای طرحهای عمرانی هیچ گونه کمک و منابع مالی در اختیار شهرداریها قرار نداده و شهرداران باید هزینه های عمرانی و جاری خود را از محل درآمدهای ناشی از دریافت عوارض شهری تامین نمایند .
مهم ترین مزیت این طرح این است که بار مالی بزرگ تامین هزینه شهردایها از دوش دولت برداشته شده و شهرداردان و اعضای شورای شهر در جهت نحوه تخصیص منابع مالی  در اختیار خود درطرحهای مد نظرشان از آزادی عملی زیادی برخوردار می گردند.این آزادی عمل پدیده ای  میمون بوده و باعث حذف بروکراسی زائد و غیر ضرور در مسیر تصویب طرحهای عمران شهری در استانداریها و وزارت کشور می گردد.
متعاقب تصویب و اجرایی شدن این طرح، شهردارران و اعضای شورای شهر در شهرهای بزرگ و پردرآمد از این ابتکار استقبال کرده و اجرای آن را گامی موثر در جهت کاهش کاغذ بازیهای اداری پیچیده عنوان کردند .احساس استقلال عمل شهرداران و اعضای شورای شهر هم از جمله مزایایی بود که باعث افزایش رضایت مندی مدیران شهری در شهرهای بزرگ از اجرای این طرح شد .
در استان گلستان هم بنظر می رسد این طرح برای شهرهایی مثل گرگان ،گنبد و سایر شهرهای استان که شهرداریها درآمد خوبی از محل دریافت عوارض شهرداری دارند، یک فرصت طلایی برای چابک سازی اجرای طرحهای عمرانی بوده است .اما شرایط در شهرهای کوچک و یا شهرهایی که درآمد شهرداری از محل دریافت عوارض شهری حتی کفاف حقوق کارکنان شهرداری را نیز نمی کند متفاوت است .
نمونه این شهرها را می توان گمیش تپه ،مراوه تپه ،انبارالوم و...ذکر کرد .اوضاع در شهرداریهای این شهرها بحرانی است .مردم این مناطق انتظاراتی از شهرداران خود در این شهرها دارند. غافل از این که درآمد شهرداری ها کفاف هزینه های جاری آنها را هم نمی کند .چه برسد به طرحهای بزرگ عمرانی .
در این شرایط بنظر می رسد برای بازگشت امید به آینده در میان مردم این شهرها باید تمهید عاجلی برای این مساله اندیشیده شود .سیاست گذاران و مدیران کلان کشوری باید عنایت داشته باشند که پیچیدن نسخه واحد در اداره شهرهای کشور بر اساس طرح خودگردانی جفا به شهرهایی است که از جهت درآمدهای شهری در رتبه پایینی قرار دارند.
سوال مهم در این زمینه این است که مگر شهرداری مراوه تپه یا گمیش تپه سالانه چقدر درآمد دارد که با آن بتواند در شهرها تغییرات اساسی را رقم بزند !!!نتیحه هم می شود سکون شهری در این گونه شهرها و مهاجرت نخبگان و تحصیل کردگان این مناطق به شهرهای اطراف و نهایتا نتایج ناگوار دیگری که همه آن را می دانیم .

دیدگاه‌ها  

0 #1 شهروند 1394-08-02 23:44
سلام.جمله خوبي اومدي كه گفتي (مگه شهرداري... سالانه چقدر درآمد دارن... تغييرات اساسي..).خوشم اومد.چطور ميشه شما متوجه شدين كه نميشه ولي شوراي شهر وشهردار جديد كه سال 92 اومدن متوجه نشده بود و هي ميگفتن شورا و شهردار قبلي دزديده،برده، هيچ كاري نكرده.جديديا متوجه باشن كه تو گودالي كه براي شورا و شهردار قبلي كندين شما هم با اومدن شوراي جديد ميافتين.سال 96 مشخص ميشه.جهت اطلاع رساني بهتون بگم كه سال 93 افزايش اعتبارات شهرداريها بالاي 80درصد تا 120درصد بود كه قبلا اصلا اين كمكهاي نميشد مخصوصا سال 89 تا 92 كه اوضاع شهرداريها خيلي وخيم بود.لطفا بررسي كنين كه تحقق بودجه شهرداريهاي تركمن نشين قبل سال 90 چقدر بود الان چقدره.سمين شهر سال 91 به يك ميليارد نميرسيد سال 93 شد يك ميليارد و يكصد ميليون.علاوه بر كمكهاي تملك دارايي و ماشين الات و قير يارانه اي(آق قلا سال 91 حدود سه ميلياد سال 93 حدود شش ميليارد.لطفا اين نظر را قرار بدين و خواهشا خودتو هم بررسي كنين.و علت اينرا به مردم بگين چرا شوراي شهر شهرداران توانمند، شايسته و ... را نميارن
نقل قول کردن
0 #2 دوست 1394-08-03 12:30
سلام.گويا اعتبارات سيمين شهر اشتباه شده اون چيزي كه ميدونم اينكه سال 93 بيشتر از دو ميليارد شده بود. لطفا تصحيح كنين.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر