Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/7414.jpg'
There was a problem loading image 'images/7414.jpg'


7414.jpgترکمن سسی : در ماههای اخیر مقوله تعدد و تکثر کاندیداها در حوزه های مختلف انتخابیه به یکی از دغدغه های فعالان سیاسی تبدیل شده است .
این دغدغه از آنجا نشات می گیرد که این شرایط ممکن است باعث تقسیم آراء بین گزینه های مختلف شده از دستیابی به نتیجه مطلوب جلوگیری نماید .
قادیر اونق فعال سیاسی بندری دریادداشتی در شماره اخیر هفته نامه صحرا به بررسی این مساله پرداخته و تلاش داشته است راهکارهایی برای درمان این شرایط پیشنهاد نماید .
این فعال سیاسی دریادداشت خود پس از ذکر مقدمه ای از انتخابات اخیر ریاست جمهوری در کشور پوپولسیم وعوام گرایی و سوء استفاده از این حربه را یکی از تهدیدات اساسی موجود در جامعه ما ذکر می کند .
اونق در ادامه با تاکید بر این مساله که در حوزه انتخابیه غرب استان نیز پدیده پوپولیسم رویت می گردد، ورود نخبگان وروشنفکران به عرصه جریان سازیها و تلاش آنها برای روشنگری جامعه را یکی از ضرورتهای اساسی این فضا می داند .  
قادیر اونق در ادامه با اشاره به دغدغه فعالان و مردم در زمینه تعدد کاندیداهای ترکمن در حوزه انتخابیه غرب استان راهکارهای زیر را برای ترمیم این وضعیت پیشنهاد می کند :
راهکار اول: نشست صمیمانه خود کاندیداها و انتخاب یک نفر از بین خود جهت حضور و شرکت در انتخابات مجلس است که این روش تاکنون در عینیت  سیاسی منطقه اتفاق نیفتاده است. لیکن به گفته فعالان انتخاباتی دوره ششم، با گذشت و فداکاری یکی از کاندیداها به نفع دیگر کاندیدای مطرح آن دوره، اجماعی بزرگ در منطقه ایجاد شده است.
راهکار دوم: اجماع نخبگان ، فعالان و ثأثیرگذاران سیاسی و اجتماعی منطقه، روی گزینه واحد است. بدون شک در این راهکار نخبگان و لیدرها وظیفه ی بس دشوار و سنگین دارند. چون که آنها می باید با ارائه یک  ساز و کار منطقی، دقیق و اعتمادزا شرایط را برای انسجام و همدلی رأی فراهم سازند.
در این چارچوب نخبگان به صرف سخنوری همراه با عافیت طلبی و دست روی دست گذاشتن نخواهند توانست وظیفه و نقش خطیر خود را به نحو مطلوب به انجام رسانند. بلکه آنها همراه با مطالعه دقیق، فعال و پیگیرانه و با صرف هزینه و وقت از زندگی روزمره،می بایست همدلی، انسجام و اجماع روی یک گزینه را عملی سازند. در هر حال این راهکار تاکنون به صورت عینی به دفعات نتیجه داده است. به عنوان مثال می توان اجماع یاشولی ها و نخبگان در انتخابات مجلس در کلاله و مراوه تپه و همچنین اجماع  لیدرها و فعالین در انتخابات شورای شهر گنبد و سرانجام اجماع روشنفکران و بزرگان در انتخابات ریاست جمهوری روی دکتر روحانی را نام برد. هرچند عدم موفقیت در اجرای درست و وحدت آفرین در این مسئولیت (یاش اولی گری) قطعا آسیبی بزرگ به اعتماد جامعه وارد خواهد ساخت و این، مسئولیت بزرگان را دو چندان می نماید.
سومین راهکار: واگذاری مسأله به عموم مردم و اجماع و تشخیص توده مردم با واریز نمودن رأی به سمت یک کاندیدا می¬باشد  که پر هزینه ترین و دشوارترین راه است و غالباّ در صورت عدم توفیق راهکار اول و دوم، آخرین گزینه پیش رو میباشد . در این مرحله  علاوه بر توانایهای شخصی خود کاندیدا، سایر عوامل تأثیرگذار در رأی آوری نظیر خانواده، فامیلیت،ثروت، پایگاه اداری، صنفی، سیاسی و اجتماعی، و به خصوص  پوپولیسم و عوام گرایی نقش مهم و تأثیر گذاری دارند.
سرانجام اینکه ورود نخبگان، تحصیلکردگان، فعالان با تجربه و روشنفکران به صحنه سیاست از مهمترین عواملی است که در هر سه راهکار می تواند در رأی آوری فردی توانمند، متخصص و متعهد، نقش کلیدی و مهم ایفا کند و تا حدودی از پوپولیسم و عوام گرایی جلو گیری نماید. به شرط آن که  آنان به اهمیت و ارزش جایگاه خود پی برند و از کار و هزینه و مسئولیت شانه خالی ننمایند.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر