مراوه تپه : ترکمن سسی - عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان،گفت: دیوان مختومقلی مشحون از اندیشه ها و تفکرات عرفانی و دینی و نکات دقیق اخلاقی، سیاسی و اجتماعی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، در آیین نکوداشت دویست و هشتاد و هشتمین سالروز تولد مختومقلی فراغی، گفت: مختومقلی فراغی شاعر و عارف بیداری است که از ژرفای تاریک و حصار ناامیدی که انسان به دور خود کشیده است بیداری انسان را فریاد می کشد. روح انسان را نوازش می دهد و گاه او را سرزنش می کند تا به خود آید و در آینه دل خویش نظر اندازد.
وی افزود: بیان مضامین اخلاقی و آموزه های دینی، تقویت علائق وطن دوستی، مقاومت و ایثار، عشق، اتحاد مردم، برادری و برابری، ارج و منزلت بخشی به زنان و اقشار ضعیف جامعه، انتقاد از صاحبان قدرت و مکنت و... موضوعاتی هستند که اشعار مختومقلی را برای خواننده ی آن اشعار آموزنده و جالب و جذاب می کند.
کشمیری ادامه داد: دیوان فراغی سراسر کتاب عشق است و مضمون عشق چاشنی آثار اوست. عشق در پیش شاعر مفهومی عمیق و عارفانه دارد و عشق نردبان عالم بالاست.
وی افزود: مختومقلی شاعری است که در حل مشکلات و دردهای اجتماعی مردم بی وقفه تلاش می کرده و مدافع جبهه ی ستمدیدگان بوده است. او در عین حال، ستایشگر زیبایی هاست و دلنوازی و مزین نمودن مردم به اخلاق پسندیده جزو رسالت شعری او است.
کشمیری، گفت: در اشعار او ضرب المثل ها و سخنان حکیمانه چون مرواردیدهای درخشان در پی هم می آیند. او عارفی متعهد و کنشگر اجتماعی است و رسالت خویشتن را در ارتقا آگاهی های مردم و اتحاد و یکپارچگی ملت خویش و مبارزه با ستمگران می دیده و همدلی و همدردی مردم مهم ترین دغدغه ی او بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، افزود: دیوان مختومقلی مشحون از اندیشه ها و تفکرات عرفانی و دینی و نکات دقیق اخلاقی، سیاسی و اجتماعی و نیز در برگیرنده ی مضامین لطیف غنایی و اوصاف زیبایی از طبیعت است.
وی گفت: چکامه های عارفانه وی که حاصل تجربه ی مستقیم خود شاعر و مایه گرفته از دل و جان اوست سرشار از لطایف عرفانی و دقایق روحانی است.
کشمیری افزود: توجه به خاندان نبوت نیز از ویژگی های بارز کلام و بیان مختومقلی است و نیز مختومقلی بهترین اشعار خود را در وصف حضرت علی (ع) سروده است.
در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، گزارشی از آیین نکوداشت مختومقلی فراغی از ابتدا تا به امروز ارائه کرد و گفت: پس از تصمیم و اقدام استاندار فقید وقت درازگیسو؛ اولین آیین بزرگداشت این شاعر شهیر در سال 1377 برگزار شد و بنای آرامگاه وی در سال 78 به هزینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور صفرمراد نیازوف رییس جمهور فقید ترکمنستان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت افتتاح شد و از آن زمان تا کنون همه ساله با حضور مردم و مسئولان به مناسبت سالروز تولدش در این مکان گردهم می آییم و یادش را زنده می کنیم.
کشمیری افزود: تاکنون قریب به 25 عنوان کتاب به صورت تصحیح یا دیدگاه در مورد این شاعر و دیوانش با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان به چاپ رسیده و رونمایی شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه دیوان اشعار مختومقلی به فارسی ترجمه شده و امروز از آن رونمایی خواهد شد، گفت: آرامگاه مختومقلی فراغی جزء آثار ملی در یونسکو به ثبت رسیده است.
یادآوری می شود آیین نکوداشت دویست و هشتاد و هشتمین سالروز تولد مختومقلی فراغی در حضور جمعی از مهمانان بین المللی، استاندار گلستان، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی،مدیران استانی و شهرستانی و مردم استان گلستان در عصر پنج شنبه 30 اردیبهشت ماه در آرامگاه آن شاعر و عارف ترکمن در آق توقای شهرستان مراوه تپه برگزار شد،
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.