c_300_250_16777215_10_images_22024.jpg

 


ترکمن سسی - علمای اهل سنت می گویند اباعبدالله حسین(رض) در راستای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر و ایستادگی برابر ظلم و استبداد قیام کرد و در پرتو حیات عالمانه این امام شهید، اهداف و آرمان های بلند انسانی دست یافتنی است.


الحاج دوست محمد آخوند میر حسن زاده، امام جمعه کلاله  و مدیر حوزه علمیه شیخ داغستانی کلاله:
حضرت حسین(رض) با علم به اینکه از این سفر بازگشتی نیست با خانواده خود رفت تا ثابت کند به معجزه خداوند اعتقاد دارد. حضرت حسین(رض) با قیام خود درس شهادت طلبی را به آزادگان جهاد داد جان و مال و خود را برای احیای امر به معروف و نهی از منکر فدا کرد.

الحاج قربان محمد آخوند کسلخه، امام جمعه روستای قرنجیک:
امام حسین(رض) فرماندهی سپاه کوچکی را بر عهده داشت که با وجود اندک بودنشان افکاری به وسعت تمام پهنای عالم هستی داشتند. اندیشه های آنها به تبعیت از امام خود در فرا مرزها متبادر شد. عاشورا حقیقتی بی بدیل است که پیام آن سرفصل همه گفتگوها در سطح بین الملل می باشد. امروز هر صدایی که درباره آزادی و اندیشه آزاد به گوش می رسد به نوعی اندیشه های امام حسین(رض) را انعکاس می بخشد. پیامی که یاد آن امام و یارانش را در اذهان زنده می کند.

الحاج ناصر آخوند قزل، امام جمعه روستای قازانقایه:
وقتی به تاریخ کلاسیک ترکمن و ادبیات آن می نگریم کتاب های مختلفی درباره قیام و مبارزه می بینیم که علیه کفر جنگیده اند. کتابی با عنوان مرثیه حسن و حسین(رض) در ادبیات ترکمن داریم که در گذشته بین مردم خوانده می شد. این امر نشان از منزلت و بزرگی عاشوراست.

الحاج مدد آقا آخوند هوشمند، امام جمعه اینچه برون:
قیام امام حسین(رض) در راستای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و ایستادگی برابر ظلم و استبداد بود.

الحاج محمد بردی آخوند توکلی، مدیر حوزه علمیه خیر خواجه سفلی بخش داشلی برون:
اهل بیت(ع) بالاخص امام حسین(رض) در فرهنگ اسلامی ترکمن ها شان و جایگاه والایی دارند. جامعه ترکمن مطابق رسوم و در جهت همین محبت و ارادت به اولاد پیامبر(ص) فرزندان تازه متولد خود در ایام محرم و عاشورا را با نام های حسن و حسین نامگذاری می کنند و به یاد امام حسین و شهدای کربلا قرآن ختم می کنند و افشار مردمی به مناسبت این ایام به عنوان خیرات صدقه عاشر آی و نذری تدارک می بینند.

الحاج عبدالجلیل آخوند فرهمند، از علمای شرق گلستان:
از نگاه اهل سنت اباعبدالله حسین(رض)، امام هدایت و آزادی است و مومنان در پرتو حیات عالمانه و سعادتمندانه این امام شهید می توانند به اهداف و آرمان های بلند انسانی خود دست یابند. مردم ترکمن هرساله در ماه محرم با برگزاری مراسم ختم قرآن و صلوات و نیز روزه گرفتن و صدقه دادن در غم شهدای کربلا به سوگواری می پردازند.

الحاج قاسم آخوند عوض زاده، مدرس دارالحفظ روستای قودونه سفلی کلاله:
محرم ماه پیروزی حق در برابر باطل است. امام حسین(رض) و یارانش شربت شهادت را نوشیدند زیرا که نمی خواستند حیات زیر سایه ظلم را بپذیرند. فلسفه قیام دشت کربلا ایستادگی در برابر باطل است.


نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر